Pelletkachel,

bouw

 

Pelletkachel

Een pelletkachel, of open haard, is een fornuis of open haard dat vuur gebruikt om warmte te produceren en voedsel te koken. De haard bevindt zich meestal in het midden van de eigenlijke stookplaats of soms in het midden van de kamer zelf. De belangrijkste brandstof voor een houtvuur is hout of steenkool, hoewel ook gas en elektriciteit kunnen worden gebruikt.

Houtgestookte haarden zijn praktisch in huis en worden ook commercieel gebruikt. Het zijn geen permanente structuren, maar ze zijn draagbaar en meestal gemakkelijk op te zetten.

Brandveiligheid

De open haard is zo’n grote warmtebron dat hij nooit nalaat het hele huis van warmte te voorzien. Daarom biedt het vuur voor u. Speciale zorg voor het gezin en voor uw eigen veiligheid is vereist. Het kan een bron van ziekte zijn als het niet met de nodige voorzichtigheid gebeurt.

Blijf uit de buurt van elektrische vuurhaarden

Aangezien elektriciteit door vuur kan worden vernietigd, moeten haarden, met inbegrip van elektrische haarden, met elektriciteit worden gevoed door middel van een snoer. Kooktoestellen en gaskachels leveren ook elektriciteit aan open haarden. Kooktoestellen en gaskachels moeten als veilig worden beschouwd als zij worden gebruikt door vrouwen en jonge kinderen. Deze fornuizen bevatten kleine ovens en kunnen uw fornuis zeer gemakkelijk in brand steken.

Verwijder uitwerpselen, kippenuitwerpselen en andere vreemde voorwerpen uit de buurt van vuurhaarden. Verlaat de haard niet terwijl het vuur nog brandt. Gebruik nooit enige vorm van brandstof van buiten het bereik van het vuur.

Gebruik een kachelbeschermer, die meestal aan de voorkant van de kachel wordt geplaatst. Het helpt om uw kachel veiliger te maken en voorkomt dat ongewenste voorwerpen uit de schoorsteen vallen aan de binnenkant van de kachel. Als onderdeel van het regelmatig schoonmaken en onderhouden van de kachel, moet u de asresten verwijderen en de kachel schoonmaken. De roetresten op de kachel vormen een brandgevaar en moeten onmiddellijk worden verwijderd.

Veiligheid van Alder

Elzenhout is een houtsoort die vooral wordt aangetroffen op plaatsen waar de temperatuur van de schurende of zure lignine onder de 40 graden Celsius daalt. Op deze plaatsen wordt elzenhout vaak gebruikt.

Er is niet veel verschil tussen lignine en hars. De concentratie lignine in lignine van goede kwaliteit ligt tussen 0,5 en 2,0%. Het wordt vaak gebruikt bij de houtproductie in de lariksbosbouw.

Bewaar dit soort hout op een droge en koele plaats.

Lees meer:

Gashaard Limburg

Schoorsteenveger Limburg 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.