Vintage Kleding

 

 

Vintage jackets

 

 

 

Vintage jackets is zeer waardevol omdat het veelvoudige historische ervaringen van vervlogen tijden terugbrengt. Het is iets dat echt tot de verbeelding kan spreken, en het is ook een opwindende mode-uiting van het heden.

De juiste mode is echter op de juiste plaats. Met andere woorden, er is niets mis met vintage kleding als het op een gepaste manier gedaan wordt.

Dingen die je moet weten voordat je vintage kleding kooptDe juiste vintage kleding praktijken zijn:

Weten waar je moet zoeken:

Het vinden van vintage kleding zonder kritische toegang tot de vereiste gereedschappen is zeer moeilijk. De toename van de verkoop van vintage heeft ook een algemeen effect gehad op de beschikbaarheid van vintage. De vraag naar vintagekleding is niettemin over het algemeen zeer groot, zelfs in de grote modecentra. In feite is het moeilijk om zelfs zeer verzamelwaardige vintage kleding te verkrijgen, tenzij men de tijd en het geld heeft.

Vintage kleding is met de nodige zorg verleden tijd geworden. Het zijn unieke items omdat het producten zijn die eerder zijn gebruikt. Zij overbruggen de tijdskloof tussen twee periodes of generaties. Kledingstukken van weleer zijn synthetische stoffen die in zeer grote aantallen worden geproduceerd. Als gevolg daarvan is er een zeldzame kans om een zeer uniek en kwalitatief hoogstaand vintage kledingstuk uit een klassieke periode of een one-of-a-kind stuk te vinden.

Er zijn professionele en amateurbureaus die vintage kleding op de markt brengen. Om een goede markt te vinden om vintage kleding van te kopen, doe je onderzoek en zoek je naar markten met een goede reputatie op hun gebied. Om een goed geïnformeerde koper te worden, moet je ervoor zorgen dat je weet wat je wilt en waar je het kunt krijgen.

Hoe draag je vintage kleding:

Voor de onnozelaar betekent vintage alles ouder dan 30 jaar, letterlijk alles ouder dan 60 jaar, alles ouder dan 40 jaar, alles ouder dan 20 jaar. Wat als vintage wordt beschouwd, wordt over het algemeen bepaald door de snelheid waarmee het wordt versleten, dat wil zeggen de staat waarin het verkeert.

De meeste vintage kleding is casual en minder formeel. Een vintage t-shirt is schoon zonder kreukels, een vintage polo is stijf en de kragen zijn knapperig. Jassen en jacks die vintage zijn, zijn meestal in goede staat vanwege de lange levensduur van de gebruikte stoffen en de algehele constructie. Een vintage baseballtrui zal niet bedekt zijn met logo’s of informatie over het sportseizoen, daarom is het geen vintage. Verder zijn kledingstukken die als vintage worden beschouwd meestal kledingstukken die in de jaren 1940 of later zijn gemaakt en patronen, kleuren en knopen hebben die niet meer werden gebruikt.

Er zijn echter enkele formele vintage kledingstukken en jurken die zeer rendabel zijn om te dragen. Bijvoorbeeld, een klassieke Chanel japon is gewoon ideaal voor een black tie evenement. In de rest van de vintage kleding, zie je meestal rechte rokken, geplooide pantalons, jasjes, en blazers.

Het kopen en verzorgen van vintage kleding is anders dan het verzorgen van alledaagse kleding. Probeer sommige vintage kledingstukken zoveel mogelijk te bewaren, hang ze met krimpbandjes op de hanger en vouw de kleding op met vloeipapier.

De stijl van je vintage kledingstukken kan van grote invloed zijn op hoe je ze verzorgt. Zo zijn hoeden en laarzen minder snel gedateerd en zijn de hoofddoek of kousen een voorbeeld van hoe de stijl van vintage kleding van invloed is op de verzorging.

U kunt gemakkelijk de vintage kledingwinkels of consignatiewinkels bezoeken. Je kunt er hele mooie kledingstukken krijgen, die niemand anders heeft. Het is zeker om een aantal zeer oude en zeer geliefde kledingstukken te vinden.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.