Wat is een hemelbed?

Overkapping Zoetermeer

Vaak een hemelbed genoemd, kan een hemelbed geweldig zijn voor uw huis. U heeft een slaapplaats – de vier palen die u heeft en een dak – als u praktische en sterke antwoorden wilt en kunt begrijpen waarom dat een factor kan zijn. Bij al het andere in het leven zou een hemelbed een teken van luxe en rijkdom moeten zijn. Hemelbedden die geen strikt hemelbed zijn, worden enigszins opgeplakt om tot een meer uitgewerkt ontwerp te komen.

Een hemelbed, soms ook wel hemelbed genoemd, zou oorspronkelijk een Japans bed geweest kunnen zijn, door een Japanse familie in een Brushwood cottage gestouwd. Het ontwerp was zeer eenvoudig: bed vier palen ondersteund door een paar kleinere palen aan de voet. Het oude ontwerp was slim en eenvoudig, maar netjes en functioneel. Moderne ontwerpen hebben een hoofdeinde aan de lange zijden.

Luifels zijn uitstekend geschikt voor buiten. Wat is er mooier dan onder de sterrenhemel te zitten wanneer u uit een warme douche komt, of te schuilen tegen de regen wanneer u uw haar droogt.

Als u op zoek bent naar iets eenvoudigs maar doeltreffends voor uw achtertuin, is een eenvoudige overkapping voldoende. Een eenvoudig hemelbed bijvoorbeeld ligt laag bij de grond en creëert een geweldige kleine zithoek. U kunt er eetkamerstoelen of een tafel met een grill neerzetten om te ontspannen. Als uw ruimte nogal beperkt is, kunt u overwegen een kleiner ‘bed-in-een-bed’ te maken. Het bed heeft daaronder een ander bed – de slaapruimte en een uittrekbare bank eronder. Dit moet genoeg comfort en ruimte bieden zodat u en uw gezin comfortabel zitten.

Anderzijds kan een eenvoudig hemelbed met een solide uitstraling even goed werken voor mensen met een meer uitgebreide voorkeur. Veel mensen hebben graag gordijnen voor hun bed om wat privacy te creëren. Deze kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, waarbij sommige meer privacy bieden dan andere. Draperieën voor een hemelbed zijn veel effectiever dan gordijnen die alleen op de grond zijn aangebracht. Ze nemen ook minder ruimte in beslag. Soms is een ‘ruimtebesparend beddegoed-ensemble’ op zijn plaats. Eigentijdse draperieën kunnen afleiden van het bed, terwijl moderne stoffen kunnen worden gebruikt om de uitstraling van de stof te minimaliseren. Of u kunt uw eigen gordijnen maken met oud kant of transparante panelen in verschillende kleuren, geverfd met de kleur van uw keuze. De stof kan eenvoudig of luxueus zijn en versierd met linten en kralen in en rond de bovenkant. Een andere mogelijkheid is een effen laken. Of zet wat ‘lil’ aan het werk met sierkussens met kwastjes voor extra ornament.

Een hemelbed is een mooie aanvulling voor mensen die doe-het-zelven en van flexibele ruimtebesparende elementen houden. Je hoeft niet meer bankgebonden in je eigen huis te zitten als je verantwoordelijkheden buiten je plezier hebt!

Lees meer

Zonwering
Zonnescherm

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.